Preloader

A SÖR MANGÓS IS LEHET

MALOM CLUB A tavaly megteremtett hagyományokat követve idén is gasztroesteket szervez a BeerBQ–KulinART. Első alkalommal február 28-án, csütörtökön találkoztak a meghívottak.

A meghívó szerint rendhagyó vacsora keretei között kalauzolják el a kézműves sör és a minőségi gasztronómia szerelmeseit az egészséges, különleges és lehetőség szerint helyi kulináris érdekességek világába.
Lencsés Péter bevezetőjében felhívta a figyelmet: a fő cél az ország értékeinek, ételeinek bemutatása, együttműködve az önkormányzattal. Ugyanakkor a háromnapos (július 26-27-28-án) BeerBQ-Bajai Kézműves Sör és Streetfood Fesztivál hírét is elviszik más városokba, más országokba. Ezen a három napon újra a minőségi gasztronómia és zene uralja Baján a Tóth Kálmán és Szent Imre teret, valamint a Bartók Béla utcát. Az idei nyitányon a Mad Scientist sörfőzde (Budapest, az őrölt professzor sört főz!) kezdett, például mangós és marakuja ízesítéssel. Az NPK Charolais (Nagy Pál és Porkert Krisztián az Alföld közepéről) marhahússal dolgozik, ezúttal hamburgert kínált. A GreenSpoon (Romsics Kornélia cége) szolgálta fel a vacsorát, céklaleves és harcsa is szerepelt a menüben. A desszertet Mama Műhely (szintén Baja, Vásárhelyi utca, de ki ne ismerné) biztosította, ezúttal is remekeltek a cukrászok. A vendéglátók, Éberfy István, Kovács Tamás és a műsort levezető Lencsés Péter ismét jót tettek, a vendégek jót ettek (és ittak). Folyt. köv.
Géczy Zsolt
forrás: baja.hu
fotók: Lógó Ervin