Preloader

Mi a Sörközösség?

Terveink szerint egy átfogó ismerettár és rendszerezett információ halmaz a kézműves sörök világáról, rendszeresenfrissülő hírekkel, érdekességekkel, amelyek egyeseknek szakmai kérdésekben nyújt segítséget, másoknak kikapcsolódásra ad lehetőséget. Segítünk megismerni ezt a változatos és különleges világot, segítjük, hogy az ipari sörökkel szemben a kisebb manufaktúrák térhódítása minél előbb és minél nagyobb mértékben megvalósulhasson. Szeretnénk, ha ti is szeretnétek a magyar kisüzemi söröket és megismernétek azokat az arcokat, embereket, családokat, akik a rendszert fáradhatatlanul és óriási lendülettel nap mint nap építik, hogy igazán minőségi élvezetet nyújthassanak munkájuk eredményével a sörre és a sörhöz tartozó kultúrára szomjazóknak.

Hogyan alakult?

2017-ben három gyermekkori barát Baján, a szülővárosukban szervezett egy sörfesztivált (BeerBQ – 1. Bajai Kézműves Sör- és Streetfood Fesztivál). A nagy sikerre tekintettel, igyekeztek az érdeklődőket és a kiállítókat a terveik szerint évente megrendezésre kerülő fesztiválok között is közösségként összetartani; ez volt, ez lett volna az eredeti sörközösség. Azonban egy kis hiba csúszott a dologba és az eredeti szándékkal ellentétben ez a közösség nem csak a sörről, sörfőzdékről szólt, hanem egy meglehetősen erős gasztro-vonal is megjelent, ami miatt okafogyottá vált a Sörközösség megnevezés, így alakult ki a Gasztroközösség. Az érdeklődők száma szépen nőtt úgy a BeerBQ Kézműves Sör- és Streetfood Fesztivál, ahogyan a BeerBQ-KulinART Gasztroközösség kapcsán és igény mutatkozott mindkét irányból arra, hogy legyen egy fórum, ahol többet lehet megtudni a magyar kisüzemi sörös aktualitásokról. Itt jött az ötlet, hogy készítsünk egy weboldalt, építsük tovább a közösséget ilyen irányba, ez lett a www.sorkozosseg.hu.

Mi a további irány?

Első lépcsőként átfogó ismerettárként funkcionáló, könnyen kereshető tartalmakat szintetizáló, friss híreket, rendszeresen érdekes információkat hozó egységként tekintünk a www.sorkozosseg.hu oldalra, ahol a lehetőségekhez mérten a legmélyebben lehet megismerni a magyar kisüzemi sörfőzés remekeit. Középtávon tervezünk egy olyan webshopot is az oldalra építeni, amely a fenti információmennyiség mellett széleskörű termékelérést biztosít, első körben Baján és környékén (ahol jelenleg csupán egy helyen, az Eötvös utcai Nemzeti Dohányboltban lehet kisüzemi söröket értelmezhető választékban elérni), majd a későbbiek folyamán országos elérést kívánunk megvalósítani. Természetesen folyamatosan figyelemmel kísérjük a fogyasztói és látogatói igényeket, amelyeknek a lehetőségeinkhez mérten igyekszünk megfelelni.